BLOGGER TEMPLATES AND IMVU Layouts »

Smak sveta! Koliko smo ih imali?

Kao odgovor na ,,realnost`` koju nam predviđaju proroci sadašnjih vremena o kraju sveta 2012 godine, evo liste najpoznatijih predviđanja kraja sveta, većinu ih je ljudska civilizacija nadživela.


Rimljani 634. god. p.n.e

Rimljani su očekivali da će njihov grad biti sravnjen sa zemljom, jer je to bila 120. godina od osnivanja Rima.

Predviđanje Pjera d’Ajlija za 1555. godinu
Francuski teolog Pjer d’Ajli predvideo je smak sveta, jer se tada, po samo njemu jasnoj računici navršavalo 7000. godina od stvaranja sveta.

Mileritska crkva (1843. godina)
Viljem Miler, vođa Mileritske sekte, objavio je rezultate svojih proračuna po kojima će se Isus Hrist vratiti na Zemlju između 21. marta 1843. i istog dana sledeće godine.

Ruska sekta (1900. godina)
Više od sto članova sekte Ruska braća i sestre crvene smrti izvršilo je samoubistvo 13. novembra 1900. godine, jer su očekivali da će toga dana biti smak sveta kom nisu želeli da prisustvuju.

Halejeva kometa 1910. godine
Halejeva kometa se pojavila 1910. godine i prošla pored Zemlje, čime je sa sobom donela veliki strah da će 18. maja otrovati sva živa bića na planeti.

Edgar Vajznant 1988. godina
Edgar Vajznant objavio je knjigu 88 razloga zašto će 13. septembra te godine biti smak sveta, koja je postala bestseler, ali se predikcije, naravno nisu ostvarile.

Predikcija Harolda Kampinga br. 2 (21. maj 2011.)
Iako je sat već otkucao šest časova na nekim mestima na planeti, famozni smak sveta koji je Harold Kamping predvideo nije se dogodio - još uvek. Kamping je stekao veliki broj pristalica širom sveta koji su se poslednjih dana molili u iščekivanju kraju sveta i pripremali se za odlazak u raj. Penzionisani inženjer, osamdesetdevetogodišnji Kamping smatra da je danas dan kada se očekuje povratak Isusa Hrista koji će u raj povesti sa sobom samo vernike.

Predikcija Harolda Kampinga br. 1 (Između 15. i 17. septembra 1994.)
Harold je raznim matematičkim proračunima, konsultujući Bibliju koju proučava sedamdeset godina, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut, i da će spaseni biti samo odabrani, dok će preostali umreti u strašnim mukama. Prema njegovim rečima, Bog je tvorac Biblije i svaka reč i brojka napisana u njoj ima posebno, duhovno značenje. Nakon pogrešne predikcije, Harold se izvinio, a kao razlog je naveo "grešku u proračunu".

Planeta X (2003. godina)
Ako računamo Pluton, onda je Nibiru, tačnije, Planeta X, deseta planeta u sunčevom sistemu, koja je toliko velika da je 2003. godine trebalo da se toliko približi Zemlji da je privuče svojom gravitacijom. Uzrok tome je trebalo da budu poplave i zemljotresi koji bi doveli do razaranja. Mnogi tvrde da ovakva planeta ne postoji, jer bi u suprotnom bila vidljiva golim okom. Nakon što se smak sveta nije dogodio 2003. godine, naučnici su pomerili datum ovog događaja za famozni 12.12.2012.

Šta nam ostaje da "preživimo"?
Sva dosadašnja predviđanja o kraju sveta pokazala su se kao netačna, ali naime, ostaje nam još nekoliko predviđanja koja verovatno nikada nećemo ni doživeti.

Sabrina Sforza Galicija izučavala je dela Leonarda da Vinčija i tvrdi da je došla do skrivene poruke po kojoj je umetnik predvideo smak sveta 21. marta 4006. godine.

Mišljenje autora proročanstva bloga je da smak nikada neće doći iznenada, nekim predviđanjem ili zacrtanim datumom. Smak sveta se polako i stidljivo pokazuje pred nasim očima, sve je manje pijaće vode, ubrzano se živi, svi polako srljamo u nesvesno... Datum kraja sveta je nešto najprostije što je ljudska glupost mogla da osmisli jer svet nije vremenski predplaćen.