BLOGGER TEMPLATES AND IMVU Layouts »

IZ ARHIVE ,,SAMOZVANI PROROCI,,

Pocetkom prosle decenije, kada je zlo tek pocelo da se kuva, neki samozvani proroci davali su optimisticka predvidjanja po kojima bi sukobi trebalo brzo da se zavrse, pa cemo za neku godinu jos i postati zona blagostanja i bogatstva nevidjenih razmera.-U junu 1991. godine moglo se u ,,Trecem oku,, procitati predvidjanje ,,prorocice,, Ljubice Janicijevic u kojem ona govori da ,,za Jugoslaviju ne vidi nista pogubno,,.-Astrolog Tea je u istom broju casopisa rekla sledece: ,,U Jugoslaviji nece biti gradjanskog rata. Bice, sukoba, ali bez vojske i bez narocitih zrtava,,.-Ljudmila Tokarjeva i Aleksandar Lelekov, ruski iscelitelji i ekstraseansi, dali su opsirnu najavu dogadjaja koji nas ocekuju. Vec u prvoj polovini 1992. godine gradjanski rat ce se zavrsiti, ali cemo za ,,nagli ekonomski napredak,, morati da sacekamo 1993.Najavili su i ,,sitnije zemljotrese i poplave u pojedinim delovima Jugoslavije,, , ali su se odmah ogradili rekavsi ,,ne bi smo zeleli da preciziramo tacne lokacije, iako znamo gde ce se dogoditi, jer je narod u Jugoslaviji i onako depresivan zbog rata. Zbog toga nam nije data dozvola od Viseg razuma da to saopstimo.,,Ovo je lep primer prorocanstva koje nemoze da se ne ispuni, pa ce taj model kasnije koristiti mnogi ,,proroci,,,,Visi razum,, ih je bez sumnje obmanuo za kraj rata, ali ih je za utehu snabdeo tacnim informacijama da ce se Jugoslavija raspasti, (sto i nije bilo tesko predvideti).Ova dva ruska vidovnjaka vesto su u svoje prorocanstvo ugradili jednu efektivnu samoreklamu, rekavsi da ce se krajem 1992. godine pojaviti veliki duhovni ucitelj. ,,Bice to osoba zenskog pola, oko koje ce se narod okupljati kao oko nekog sveca. Tu osobu za sada ne zelimo da identifikujemo javno, jer jos nije doslo vreme za to. Ona ce se pojaviti na nasem kursu za ekstraseanse iduce godine. Mnoge senzibilne osobe ce vec tada shvatiti ko je ona,,.Tako, ako zelite da ,,iz prve ruke,, upoznate zenu koja ce postati veliki duhovni ucitelj, treba samo da upisete njihov kurs za ekstraseanse.

U celom svetu je vidovnjastvo, proricanje sudbine i skidanje cini unosan posao. Trziste je veliko, uz malo truda ostvaruju se velike zarade a troskovi ovakvog poslovanja su minimalni: nesto reklame u stampi i placene emisije na televiziji koje su rezirane tako da se stekne utisak da teku ,,spontano,, . Klijenti ne pitaju za cenu kad treba skinuti crnu magiju, proreci sudbinu, tumaciti horoskop... Neki vidovnjaci ce, doduse, reci da rade besplatno, ali necete valjda otici i ne ostaviti nista za njihov trud? Pa i pored sigurnog i unosnog posla, proroci ipak izlaze u javnost sa rizicnim najavama od kojih se mnoge nece ispuniti. ZASTO TO RADE? Konkurencija u njihovom poslu je velika, pa savremeni ,,vidovnjaci,, moraju biti dovitljivi na razne nacine ne bi li ,,isplivali na površinu,, i osvojili poverenje publike. Jedan od dobrih nacina za ovo je davanje prognoza u stampi o nastupajucem periodu. Ovakvi nastupi su besplatni, stampa ih rado prihvata a publika ih prati i komentarise. Jedini problem je sto treba biti vest i imati srece pa pogoditi sta ce se zaista dogoditi. Oni, dakle rizikuju jer se, kao pasionirani kockari, nadaju glavnom dobitku. Promasaji im ne donose stetu, jer ih niko i ne pamti; uostalom, stampa je takav medij da ce malo ko citati novine stare po nekoliko meseci ili godina. Ali kad u moru pokusaja postignu jedan pogodak, ulaze u legendu i o njima se dugo prica.

ZELITE LI DA POSTANETE SAVREMENI PROROK? To je ipak lakse nego sto na prvi pogled izgleda. Ne ocajavajte sto nemate ,,vizije,, kojima se poznati proroci razmecu; u poverenju, nemaju ih ni oni. Sve je stvar imidza i marketinga, a za to treba imati talenta za komunikaciju sa publikom i malo sarmantne razmetljivosti, i uspeh ce doci sam po sebi. Razni vikend - kursevi iz okultnih delatnosti mogu da budu korisni jer donose sarene diplome i zvanja za koja publika ne zna na koji nacin i uz koliko truda su steceni. Pa i ako izmislite titulu ili zvanje, budite sigurni da vas niko nece proveravati, nece cak pokazati ni nepoverenje. Vasa prorocanstva treba pretezno da budu uopstena i da dozvole siroke mogucnosti, tako da bilo kakav razvoj dogadjaja moze da im osigura ispunjenje. Pored ovakvih, treba da postoji i izvestan broj konkretnih i rizicnih predskazanja, od kojih se vecina nece ispuniti, ali ce vam uz malo srece jedan ,,superpogodak,, osigurati mesto medju bezsmrtnike. Ne treba da se plasite promasaja, proroci su miljenici medija pa ce svaki neuspeh ubrzo biti zaboravljen.

Siguran sam da ljudima koji imaju prave vizije i mogu da vide buducnost onakvu kakva je, nije potrebna popularnost ili kockanje recima da bi do nje dosli, jer ,,dobroj robi nije potrebna reklama,, . Mozda su njihove vizije buducnosti toliko crne da prosto ne zele da ih podele sa drugima ili ne zele da govore pred ljudima zbog ogromnog pritiska samozvanih proroka koji nam masu svojim diplomama kupljenim na buvljaku i lepo upakvanim recnikom govore ono sto zelimo da cujemo, pa bi pored njih cak i izgledali smesno.